Nuffnang

Monday, 31 October 2011

Layan video Aqil yang lasak ni....LAYANNN

video

MY MIMIT

Ibu dera Aqil...ekekekekeke...

Morning...bunyi tajuk cam nak cetus kontroversi je kan??? xdela...ni ha nak citer pasal dak cik Aqil yang semakin lasak x hengat....aku ni di gomol2nya aje..terbalik kan?? patutnya aku gomol dia ni x dia gomol & dera aku...uwaaaa....dah 9 bulan Aqil sekarang...makin bertambah akalnya...gigi dah 4 batang..beso2 & jarang2...heheh makan daging xselit...wakakakakaka...yang penting makin manje dia ni....huh....tp yang paling aku puji pangai dia ni ialah dia mmg xbanyak ragam & aku susah nak dengar dia nangis xpasal2 okehh....MUAHHHH  juta2 lemon....

Sekarang ni pengasuh kat taska bgtau aku Aqil mmg dah kuat susu berbanding masa dia kecik2 aritu...alhamdulillah aku suka dengar sebabnya aku berharap pasni berat badan dia akan bertambah sikit....tu lampin busuk dia okehhh..klu nak tdo habis dia gomol bagi hilang stimm dulu....hehehehehhe....

Muka ceria je walaupun ibu dera masuk dalam katil tu..sebabnya Aqil dah lasak sangat2...letak kat luar abis dia tarik semua barang2...campak kat dalam katil tu main la apa nak main pn Qil...hehehhehe...leh la ibu ko ni wat kje sikit...tp Aqil Good Boy la sebab xpernah pn menangis klu masuk dalam ni macam tau2 je ibu nak wat kje bibik....alahaiii...tgk muka tu mcam nak kene gigit je.....ermmmmm..gerammmnya!!! dahi luas cam cermin kete ibu..wakakakkaka (kata org tua2 dah beso pandai...aminnnnnn)


Gigi Aqil yang 4 batang tu sangat beso dan jarang okehhh...heheheh aritu dia gigit lutut aku terlompat aku sakit giler....kot ya pn nak asah bukanla kat lutut ibu ni Qil...budak yang semakin manja sangat2....ciommm molottt ckit....cup..cup :)

 Ba Cak..ibu.kuar kan la Aqil ni...bosan la duk dalam ni...heheheheh...klu dia bosan dia akan jerit2 panggil aku suh kuarkan dia...tp dia xnangis pn...suka mnegendap aku kat celah2 kayu tu...omelll kan???


 Muka budak musyukkkk masyammmm ibuuuu.....love u muchhhhhhh!!!!!


Aku risau je klu dia dah tinggi ckit  mesti dia leh panjat katil dia ni.....adoiiii mana lagi nak letak Aqil pasni..letak kat luar kang maunya  bergumpal 3 org nnt....lagi pusing pale ibu ko ni....tgk Aqil ni cepat gak tinggi...cam Aiman tonjang je...Slalu tanya en Faizal tp dia mmg nak sedapkan hati aku dia kata xla xjatuh tu....ye la tu..huh...

Bila dah penat main2 sorang2 kepenatan tdo la dia..heheheh time ni aku lega la...hehheh...leh la aku rilek sikit...fuhhhhh....geramnya tgk muka Aqil ni lempang sikit......lalalalalalalala

Friday, 28 October 2011

Mutiara Kata

"Kita lahir dengan otak di dalam tengkorak kepala kita. Sehingga tidak peduli semiskin mana pun kita, kita tetap kaya. Kerana tidak akan ada seorang pun yang dapat mencuri otak kita, fikiran kita dan idea kita. Dan apa yang anda fikirkan dalam otak anda jauh lebih berharga daripada emas dan perhiasan."

Thursday, 27 October 2011

"Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!"

suka join segmen cam ni nak join klik cik bunny.


-HAPPY BLOGGING-

Bila orang lelaki tgh lapar...Grrrrrrgrrrr...

Hujan turun dengan lebatnya skang ni....kesejukan yang melampau2...cam kat Korea plak...berangan xabis2....hujan ni tetiba buatkan perut aku jadik lapar plak...krakkk..krukkkk..krakkk....krukkk...bercakap pasal lapar ni kan..aku mmg heran bin ajaib la ek sebab bila lapar mmg aku suka kaitkan dengan org lelaki ni..pasal apa???? Ye la bayangkan la ek bila org lelaki ni tgh lapar ko cakap apa je ngan diorang mesti xlayan punya pastu mencuka garang cam singa betina...apa kaitan???ye la singa betina klu pas banak mesti meroyan asik nak mengamuk je kan...cam tu la diorang ni...ko cakapla sopan-santun pn mmg dijawabnya ganas giler...mood mengalahkan pompuan meroyan anak sulong....apsal ek diorang jadik gitu???kadang2 aku xpaham la...padahal lapar tu kan boleh kontrol kan yang nak marah2 pastu mengamuk2 ko bleh kenyang ke???aku ni klu lapar ok je klu dah xlarat sangat nak cakap ko diam je..ko marah2 lagi la tenaga ko hilang ...logik x???aku rasa kan lapar ni boleh menjejaskan emosi org lelaki agaknya ek??kebanyakkan la citer aku dengar mmg gitu je....ermmmm....

Cerita dia atas adalah bersamaan dengan En Faizal ko ni....NYAMPAH!!! sebab tu klu nak berjalan ke apa ke mesti aku pastikan dia kenyang dulu...barula mood dia ok je aku ajak dia g mana pn sanggup dia hantar kan....agak2 dia cam kelat je muka tu cepat2 aku tanya "Yang nak makan x??Ayang pn lapar ni, jom makan dulu" klu dia jawab "Jom"...ahhhhhh leganya..senang je kan...petik jari je settle....wakakakkakaka...ikut la petua aku ni...org lelaki ni xleh lapar nnt stresssss.....

Sekian citer pasal lapo...adehh lapo betul!!!

SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger . Jom Serbu !!

Aku nak gak join segmen cik lyssa ni...klik Lyssa

Org panggil aku susie kebanyakannya la kan tp sebenarnya macam2 nama aku ade...Aku ialah ibu kepada 3 org anak lelaki yang gagah2 perkasa...hahahahah...seorang yang sederhana sahaja tidak berlebih-lebihan. Sangat suka berkawan dengan sesiapa sahaja...nampak je luaran cam sombong tp xkenal maka xcinta kan???hahahahah

Aku buat blog ni sebab sangat suka meluahkan apa yang tersirat dalam hati & suka berkongsi apa sahaja tentang aku, anak2 & family terchenta...disamping itu leh tambah kenalan di alam maya ni.

Aku tertarik dalam dunia blog ni disebabkan suka membaca kisah2 org yang dah ade blog ni so terdetik kenapa aku tidak??

ok tu je...

-HAPPY BLOGGING-

Aiman Fikry VS Hari Ko-Kurikulum Tadika Al-Ummah


Salam, rasa rindu lak kat blog ni sebab sejak seminggu ni blog aku ni di anak tirikan oleh aku sendiri...haaaha..sebab tuan tanah ni sibuk sangat2...maklumla kuli je pn...ekekkekekke...kali ni nak citer pasal hari ko-kurikulum tadika Aiman 23/10/11 aritu....lama dah tangguh nak citer pasal ni...idea nak celoteh pn cam dah kontang ckit....tp cuba perah jugak....hehehehe...

Aku ni bila ade aktiviti pada hari mggu ni je mmg masalah besar bagi aku sebabnya askar2 aku tu xde yang nak jaga...2 hari sebelum tu aku dah baca dah surat dari tadika Aiman pasal hal ni..berpusing la pale aku mana nak campak adik2 dia yang 2 org tu....en Faizal ko time tu kje siang plak...aduhhhh...tetiba je hari Jumaat Cik Mah Gojes call..."Kak, mak ingat Sabtu ni mak nak datang umah...rindu plak kat bebudak tu" aku jawab "Mak nak datang????bolehhhhhhhhhhhhhhhh......datang tau!!!!!"paksaan di situ..aku senyum sampai telinga sebab ade helah lain tu..ekekkekee.....tup2 tetiba aku call Cik Mah Gojes sekali lagi dia dah de kat spital....hah!!!! nape lak????rupanya jiran aku masuk spital dah nazak....alamak!!!mak ni jadik datang ke x??Sabtu tu aku call lagi Cik Mah Gojes datang jugak demi anak nakal dia ni...heheehhe......lepppp uuuu bebanyak.....

Ahad : dah janji ngan jiran sebelah umah nak g sesaing....sebab aku ni tau jalan tp ingat2 lupa ...heeheheh....janji kul 8.30am tp 7.45am dah tanya aku dah siap ke blom.....apa??????ni pakai baju tdo lagi ngan Si Aimannya liat nak bangun.....kang..kang..jirus air baru tau...mau nak bergaduh aku ngan Si Aiman ni ko tau....terhegeh2 suh bersiap..aku ni ko tau la bila org dah tggu je tahap gelabah aku 100%....rasa cam nak terbang je...ehheheh..dasar panik.....

Kul 8.45am aku sampai dengan tabahnya mengawal Aiman yang mmg aktif sepenuh masa....senang je rasa bila jalan berdua je ni.....senang aku nak karate Aiman tu bila dia x reti duk diam....hambikkk!!!...Buat kat Dewan Datuk ONN Larkin, dewannya kecik je tp lebih 15 buah tadika cawangan Al Ummah JB berkumpul kat situ...sesak padat seb baik dapat paking sebab kete aku comel je selit2 dah asalkan xpenyek kene langgar....mmg ramai sangat2 ade yang bawak anak je yang bawak satu family pn adoooo....klu aku nak berhangkut2 semua ni mmg jawabnya aku x pegi la.....kang nnt suara akuje terjerit2 terpekik2 carik anak...xcun langsung.....

Sampai je aku register tuk Aiman masuk mewarna umur 5 thn....tepek gambo la senang ckit nak citer....





Masa ni Aiman tgh berbaris tggu turn nak masuk dewan tuk pertandingan mewarna...aku yang terlebih excited ko tau...dari rumah dalam kete dah sampai pn masih pesan je " Abg klu kaler nnt jgn comot2 tau, pastu jgn tgk2 org buat je Abg punya...kaler tu jgn sampai kawan ambik plak...nnt ibu tggu Abg sampai habis kaler tau"  Aiman jawab " Ok," pendek je sweet anak aku ni....ntah2 malas nak layan aku cakap same pangai ngan apak ko ni ibu cakap penuh satu satu muka surat dia jawab sepatah je.....cian ibu ko ni huh nasib2....yang penting tanggungjawab aku dah settle bagi arahan ...ekekekekke...



Antara anak2 yang terlibat berlakon menari...comel je aku tgk...ade yang nak menangis ade yang suka mcm2...sejuk perut tgk kan?? x sabo nak tggu Aiman 6 thn leh la dia masuk berlakon ke menyanyi ke???masa tu ibu ko sakit jantung berdebar2 mengalahkan yang nak bertanding...hahahahaah...




Mase tgh tggu Aiman tu aku pn jalan la tgk2 tetiba aku nampak atas meja registration tu ade hasil kerja pelajar Al Ummah aku pn carik la Al Ummah AU7...selak puya selak tetiba nampak plak hasil kerja Aiman Fikry...wahhhh bangga gak aku sebab terpilih tuk pameran kat situ walaupun aku tgk xde la cam cantik mana tp tuk tahap umur cam Aiman tu 5 thn aku anggap dah bagus la tu.....Bangga ibu ko ngan xsegan silunya kuarkan kamera trus snap 4 5 dasss sekali ...hahahaha...puas hati....lalalalalalala....  






Mase aku tgh khayal tgk buku log tu tetiba tgk Aiman dah xde xpasti lak dia kat bahagian mana..cam kucing meroyan hilang anak aku carik tup2 terpandang dia dah start mewarna....terus je aku pegi depan dia duk bersila depan tetamu sebabnya space dia sempit sangat tp ramai je ibu bapa yang sepesen ngan aku so xde la aku ni cam kampungan sangat beriya2 padahal anak masuk mewarna je...weiiii!!! supportive tu sangat penting okeh....memula tu aku tgh Aiman beriya la mengaler logo 1 Malaysia tu...seb baik betul dia mengaler tu..tp jap2 kang dia tgk org  buat persembahan kat stage..aku ni apalagi terjerit2 la suh dia kaler cepat...adohhhh sakit jantung 2 kali aku tgk dia ....mau nak pengsan ibu ko ni tp Aiman rilek je...jap2 kang dia padam..jap2 kang dia korek kaler pencil dia tu....lemah jantung aku..jap2 kang dia tgk aku senyum2...cepatla Aiman!!!!aku yang xkeruan duduk..seram sejuk....pandaikan en Faizal ko serah je semua kat aku sebab dia tau aku ni mmg jenis yang beriya2...hahahahhaha...hampehhh...

Aku tggu Aiman sampai dia siap mewarna. Bila tgk hasil kerja dia mmg aku puas hati la..cantik gak...tp nak suruh dia cepat kaler tu aku dah sakit jantung....





Mase aktiviti mewarna dijalankan kat atas stage tu ade gak lakonan & tarian mana taknya Aiman tu asik2 toleh belakang nak tgk....tp aku paham sebab kawasan kecik je so sebab tu diorang buat sekali je trus....macam2 kostum aku tgk....comel2 je...teringat masa aku tadika dolu2 sebab aku paling comelllll & paling kurussss tp sekarang??????....wahhh bangganya sila muntah.....ekekkekeke....

Tepat kul 10.45am Aiman dah siap mewarna habis program kul 1.00pm...lama lagi tu..dewan mmg dah sendat mendat...aku ni dari td berdiri mau terseliuh pinggang aku....Aiman lak mula la buat hal nak itu la nak ini la....memasing yang bawak anak dah meragam sebab panas....aku pulak panas hati ngan Aiman sebab dia dah buat hal...tanpa berlengah lagi aku pn jumpa je teacher dia & pesan klu Aiman menang ke dapat sagu hati ke tolong ambikkan hadiah dia...wallllaaaa...bagusnya aku order je ek!!!....xsanggup lak aku nak tggu sampai kul 1.00pm maunya aku rentung kat tgh panas tu...aku kan allergic!!.....bluwekkkkkkkkkkkkk...

Sekian dari bilik berita.....hahahahahahaha..








Monday, 24 October 2011

nak tanya je


Salam, nak tanya kat kengkawan la...sekiranya awak2 semua ni komen kat blog susie ade tak WORD VERIFICATION?? sebab ade yang komen kat shoutbox susie xleh komen & follow susie sebab ade benda alah tu..tp seingat susie, susie dah hide kan benda alah tu..sekiranya masih ade lagi sila komen kat entry ni ye...sebab susie pn xsuka word verification tu..:(

TQ LALING

Friday, 21 October 2011

Blogger! Jom Kenal


Susie join segmen lagi...seronoknya dapat banyak kawan nanti..nak tau sila klik sini

SUSIE SEORANG YANG SEDERHANA DALAM SEGALA HAL. SANGAT SUKA BERBLOG SEBAB DAPAT MENAMBAHKAN KENALAN DI ALAM MAYA SERTA BLOG JUGA TEMPAT BERKONGSI KEGEMBIRAAN.

-HAPPY BLOGGING-

"Sabar ibu"

Morning..tgh bekfes mee hoon goreng ni tetiba teringat peristiwa pagi td...

Sampai di persimpangan traffic light dah dekat sangat lampu bertukar kuning maksudnya sedia berhenti la kan...tp aku dah dekat sangat so aku tekan je minyak dah terus kan drive....tetiba....

Aiman : ibu kan td dah warna kuning kenapa ibu jalan je maksudnya kan sedia berhenti..ibu kene berhenti kan??

Ibu : eh ye ke??ibu xnampak pun..xla warna hijau lagi tu (saje nak duga dia)

Aiman : xla ibu abang nampak dia warna kuning tp ibu terus aje..mana boleh camtu....bahaya tau.

Ibu : ok..ok..ibu xperasan tadi xnampak lain kali ibu xbuat lagi...

Aiman : sabar ibu sabar ibu klu lampu kuning jgn jalan tau

Ibu : ok (dengan nada insap)

Aiman ni mmg alert pasal traffik light okehhh..semua kaler dia tau untuk apa...dari jauh je mmg dia akan ingatkan aku pasal lampu tu...tp pagi td tu mmg xsempat brek klu brek maunya penghuni dalam kete tu melekat kat cermin depan..hahahahha...klu aku bawak laju ckit je dia mesti ingatkan " ibu jgn tekan 2 tau bahaya nnt langgar org" (maksud 2 tu tgk kat gear automatik tu kan ade D2 pada dia tu dah laju)...uwaaaaaaaaaaaaaaa insappppp nya ibu ko ni...sejuk perut mak ko ni ngandungkan ko....


Thursday, 20 October 2011

JOM TAMBAH TRAFIK BLOGGGGG!



Susie join segmen lagi dari sini

suka sangat!!!! i loikeee...


-HAPPY BLOGGING-


Aiman susah nak makan nasi....camner ni??

Salam, hah baru la de masa nak hupdet blog ni ha...punya la bz..eh ye ke??ke buat2 bz...eh ye la betul2 punya bz ni...tp sempat gak jenguk blog & Blogwalking jap....ni ha aku nak mengadu nasib pasal anak lelaki sulong aku tu...sape lagi klu bukan Aiman x kisah tu hahahahah....Aiman ni susah sangat nak makan nasik...kekadang tu aku siap pegang rotan kat sebelah tgn  sebelah lagi nak suap dia pastu start la mulut aku ni cam tarzan kota yang terpekik2 panggil dia lari keliling umah....wah tabah nya ibu ko ni..tensionnnnn gilerrr...Aku ni masak mmg ikut tekak anak2 je..xpedas la  si Apak pn xsuka pedas gak nnt cerry berry katanya ..ok la ok la...Aiman tu mmg dari kecik susah nak makan nasik tp klu yang western2 tu cam burger ke, ayam goreng ke, french fries ke suka sangat...ko ingat ko ni duk kat Amerika nak makan2 cam tu selalu.....NEHI..aku mmg xgalakkan sangat dia makan fastfood selalu xelok okehhh...tp kat umah tu ade je stok2 makanan yang camtu sebab kesian kan dia....ermmm camni nak tegas tp kesian plak....


ni la Aiman x kisah tu....hehehehe

Ko caya Aiman makan mayonis tu suap pakai sudu telan gitu je???cam makan sup je aku tgk..aku yang tgk tekak dah kembang cam katak.....dia ngan muka selamba je telan klu aku xselamatkan mayonis tu mmg habis sebotol dikerjakan dia ..... alahaiii...selebihnya dia hidup hanya minum susu aje....klu susu tu pantang offer okehh setuju aje...kadang2 tu Aqil nak susu dia pn nak gak...dah cam bayi umo 2 bulan...padahal dah 5 tahun...balik sekolah je mmg dia akan mintak susu la....botol besar tu senapas je aku tgk....mak!!!! tp aku consider sebab dia kurang makan maybe tenaga yang datang dari dia tu datangnya dari susu...tp klu ko tgk aktofnya dia tucam xcaya yang dia tu banyak minum susu je dari makan nasik...sekali dia buat akrobatik pengsan ko!!!lari lintang pukang aku nak selamatkan dia...aku mmg xmemerlukan ubat kurus untuk kurus ye (selingan) so aku ni ibu dia mmg xsampai hati klu dia mintak susu...huh tp aku xlayan  gak...2 jam sekali ko daya????malas aku nak layan....Aiman ko ade 2 org adik lagi nak kene layan mengerti????

Sekarang ni aku cuba lengah2kan dia nak susu...beri dia makan apa2 la asal kenyang ckit...sampai je umah aku akan pastikan sebelum kul 8.00pm semua budak2 dah makan..klu lambat je diorang dah mintak susu jawabnya mak ngan apak ko la yang abiskan nasik seperiuk tu...paham!!!cam lipas kudung klu dah sampai umah tu...sila belajar ngan aku camner nak buat keje ngan pantas & tangkas.....hahhahahah...poyo....

Ade x cara nak bagi anak selera nak makan???klu nak kata vitamin semua vitamin dah kasik dah xberkesan langsung...kengkawan ade ke anak korang yang x nak makan cam Aiman x kisah ni???kongsikan la ngan aku ni ye...tq



Wednesday, 19 October 2011

Saya , blog dan pembaca


Aku sangat-sangat tunggu segmen yang Abg Ben ni anjurkan..selalu je terlepas kali ni tak nak terlepas dah..rugi woooo...sempat lagi ni....

SAYA adalah seorang yang sederhana yang mahu menulis apa sahaja yang boleh dikongsikan bersama di dalam blog supaya dapat dijadikan kenang-kenangan terindah dalam hidup. Saya adalah saya yang ikhlas menulis untuk meluahkan apa yang tersirat dan tersurat.

BLOG adalah tempat dimana saya dapat meluahkan dan menulis apa-apa saja umpama diari bagi saya.Blog jugala tempat mencari kenalan dan ilmu yang sebanyak mungkin.

PEMBACA adalah sangat penting sebab tanpa pembaca apala ada pada blog saya ni. Pembaca adalah pembakar semangat untuk saya terus berblog juga pengkritik bagi saya untuk memperbaiki kelemahan yang ada. Pembaca juga dapat menjadikan seseorang yang tidak pernah berjumpa bertentang mata boleh berkawan seperti sudah lama mengenali antara satu sama lain hanya di alam maya.


-HAPPY BLOGGING-

Rabu tanpa kata : Wajah Kesayangan Hamba..



Muhammad Aiman Fikry


Muhammad Ilman Irsyad




Muhammad Aqil Mukhreez


Anak-anak ibu.
Kaula racun, kaula penawar, kaula pengubat derita sayangnya ibu pada korang hanya Allah yang tahu....

Tuesday, 18 October 2011

nampak tak gigi saya???dah tumbuh tau....


Aqil dah tumbuh gigi ibu suka sangat sebab ibu kata leh makan nasik dah..tp ibu xkasik pn lagi sebab ibukan panakut banyak takut tercekik...ibu cuma kasik aqil bubur nasik yang ibu blender halus2 je...memula je aqil mam banyak pastu aqil dah xnak mam dah...sebab aqil nak diet..ibu slalu marah sebab aqil xnak mam banyak...uwaaaaa...sejak Aqil ade gigi ni Aqil suka ambik tgn ibu gigit nak asah ckit gigi Aqil ni bagi tajam....ibu xkasik...alaaaaa....ibu lokek tau!!!....ibu kata gigi Aqil cam gigi abg Aiman gigi kapak beso....dari jauh dah nampak gigi dah..ayah plak kata nak belikan Aqil berus gigi dah nnt mulut busuk klu xberus....hehehehe...aqil slalu nampak ibu beruskan gigi abg Aiman & Abg Ilman....lawa je gigi abg..Aqil pn nak...tp gigi Aqil baru 4 batang....bestnya klu dah penuh gigi aqil leh mam kopok....yeayyyy...ok la ibu datang lak..

-TATA-

Kejamnya....serupa syaitan!!!

Kelar bayi dalam asrama

MAUT...anggota polis membawa mayat bayi perempuan yang dikelar ibunya.
MAUT...anggota polis membawa mayat bayi perempuan yang dikelar ibunya.
BETONG: Hanya kerana teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya, seorang pelajar berusia 16 tahun mengelar bayi perempuan baru dilahirkannya sehingga mati dan perut terburai di bilik asrama sekolahnya di sini, semalam.
Kejadian menggemparkan itu berlaku kira-kira jam 7.40 pagi dan pelajar tingkatan empat terbabit dikatakan melahirkan bayi cukup sifat sebelum dia mengelar bayinya yang masih hidup itu dengan pisau pemotong sayur sepanjang 15 sentimeter.
Sumber berkata, sebelum kejadian, pelajar terbabit dikatakan gagal hadir ke kelas sehingga menimbulkan rasa curiga seorang guru lelaki berusia 41 tahun yang kemudian ke bilik asramanya.

Menurutnya, sebaik tiba di bilik pelajar berkenaan, guru itu terkejut apabila mendapati satu mayat bayi perempuan cukup sifat berlumuran darah di atas lantai berhampiran katil suspek.

sumber : Harian Metro

Aku komen : Kenapa la manusia sekarang ni sangat kejam..buat anak pandai sedap sekejap tp sengsara berpanjangan yang jadik mangsanya ialah bayi yang xberdosa tu...sanggup ko cincang perut anak sendiri???Binatang pn sayang anak weii...ni kan lagi bayi yang cute2 baru kuar dari perut terkebil2 bijik mata dia tetiba kene kelar kat perut sampai terburai...WTF...woiii xnak kasik aku meh...aku sangat2 la emosi bila baca berita td...manusia yang dah xde akal fikiran je sanggup buat camtu...Hilang pertimbangan sampai dipengaruhi syaitan...ko kasik budak yang kelar tu kat aku meh aku robek muka dia sampai terburai sakit x???setannnnn punya manusia...

Sekian.

Monday, 17 October 2011

Ben Ashaari Follow Blog Susie....

Salam, wah!!!pagi ni dah tension2 buat kje bukak je blog tgk follower dah bertambah dah alhamdulillah....paling menerujakan ialah salah satu follower baru aku tu ialah Ben Ashaari...trus melenting2 ketawa senyum2 xnak benti dah....sudi gak Ben nak follow blog yang xseberapa ni..tp hati sgt2 bersyukur sudi gak blogger otai yang gah baca blog aku ni.....

Ucapan kat Ben "Terima kasih sebab sudi follow blog susie yang xseberapa rasanya cam semut je keciknya jika dibandingkan dengan blog Ben...mungkin sekali je Ben singgah sini tp sangat2 suka tuan punya blog ni...klu nak datang lagi pn dialu-alukan sangat dan semestinya kembang kuncup hidung tuan punya blog ni kesukaan...hahahha...sekiranya klu Ben singgah sini lagi dapatla kiranya komen apa yang xkene kat blog ni leh la susie perbaiki nnt...dan aritu ben ade cakap blog susie cantik...xtdo malam!!!!......lalalalala...

Sekian tuan punya blog ni tgh kembang hidung namploh sentimeter.....BANGGA...

Friday, 14 October 2011

Happy weekend

Hai mood dah nak balik je ni..kepala ingat nak tdo je....jgn mimpi la oiii nak rehat2 rehat aku ni aku rasa bila tido je..tu pn paling nyenyak pn 2 @ 3 jam je...xpela aku redha dan sedar bahawa anak aku dah 3 org...tp xserik nak tambah lagi.....wahhhh..scary gilerr....insyaallah selagi ade rezeki aku xtolak...setiap anak tu ade je rezeki tuk dia..so jgnla merungut2 xtentu pasal walaupun kadang2 tu memeningkan kepala aku ni.....bersyukur banyak2....

Sebenarnya aku sedikit sentap pas naik rehat tadi..ntah la kenapa la ade je org yang xpuas hati ngan aku ni...klu org lain yang buat tu xde lak nak kecoh2 ke apa padahal sama level je ngan aku ni...nampak sangat xadil disitu....ntah la aku ni org yang berhati mulia xsuka nak serang2 org xtentu pasal..so aku redha dan tgk je apa akan jadik...malasla nak cakap banyak2..sakit hati aku ni....tp bila ingat sok cuti berbunga sikit hati aku ni...walaupun bakal penat 10x ganda tp aku puas bila duk umah buat segala kerja tgk anak3 main, melalak, tdo, makan, melalak lagi, menyakat....aishhhh..terpusing ke belakang pale aku ni...

ok la selamat berhujung minggu kengkawan semua...semoga cuti ini adalah cuti yang menggembirakan...



-TATA-

kaki debot sape ni???!!!

Pagi Jumaat ni xnak menceceh bebanyak cuma nak tepek gambo je....belek2 gambo lama..eh xla lama sangat 3 bulan lepas je..nampak plak gambo ni....

kaki debot milik sape ni???sila angkat tgn cepat....hahahahaaha..dapat teka x sape punya kaki ni???

JAWAPANNYA
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Aqil punya kaki la ibu ni....jgn geget tau.....heheheh....
 ok la opis buat bacaan doa selamat ni...


SALAM JUMAAT

p/s : Mood girang sebab sok cuti...lalalaalalalala....

yeayy arini bawak bekal jemput-jemput nasi....(^__^)

Morning semua...pagi ni aku bangun awal la ckit dari biasa bukan apa sebab semalam aku terlajak bangun padahal henpon dah sangkut kat telinga hei dah cam halilintar pagi tu dibuatnya ngan en Faizal ko kje malam....wahhhh..super kelam kabut okehhh...so arini jadikkan pengajaran bangun awal buat kje lemah lembut je..(padahal kelam kabut jugak)..nampak nasik malam tadi ade lebih eh buat jemput2 nasik cam mak buat selalu tu sedap gak...tung tang..tung..tang...siap adun..kejut adik ipar aku suh goreng..senang kan kje aku....hahahah..sebabnya aku ni nak bertekak lak ngan Aiman suh mandi....klu xbersilat bertumbuk ngan dia mmg xsah la pepagi ni ngan Aiman...hangin!!! pastu settle kan Aqil lak yang pooo..pooo..mmg pagi wajib dia buang hajat tu ye....redha!!...ok kira jimat la pagi ni xyah beli sarapan tuk aku ngan anak2 sebab ibu mithali ni dah buat jemput2 nasik yang sangat lazat....amik sorang satu bekal ni....

rupanya xmenawan tp sedap!!!! lembut lak tu..minum ngan secawan horlick panas...walllaaa...kawan aku puji lembutnya jemput2 ni..trus idung aku kembang kuncup xhenti2.....lalalalallala....


Gambo xcantik sebab amik pakai henpon cabuk yang dah kene baling dan berkecai xtau berapa ratus kali...sekian...

p/s : Jemput makan semua...erkkk Alhamdulillah

Thursday, 13 October 2011

Bila aku sudah penat + bosan....

Petang uollsss...aku ni skang cam dah xde tenaga cam org somalia yang xmakan tu....padahal baru je makan nasik sepinggan td....ntah la letih bebeno badan ngan pale hotak aku ni...bosan ye gak...kje dah siap...so ni la jadiknya..


 Lawa x aku lukis???..hahahahaha....lukis konon lukis pembaris pn xpast2.....huh...



jadik kabur gambo ni aku kerjakan..kretip sangat ..hambikkk....

p/s : rasa nak g massage je...tolongggggggg...

Wednesday, 12 October 2011

muka comot....buwekkk..

Pagi rabu yang hening dengan alunan lagu2 yang mengusik jiwa keperempuanan aku ni......wallaaaa.....ayat xleh bla...ntah la ek pagi ni aku rasa cam gundah je...ckit sedih xtau kenapa...biasala setiap manusia kat dunia ni mesti ada masalah kan...xkira besar ke kecik ke namanya tetap masalah...mmg lumrah hidup...dengan nak menggembirakan diri sendiri aku pn amikla gambo porno cun aku ni nak tepek kat blog..muka gundah + happy buat2...sila pengsan sekarang!!!




p/s : abaikan wayar berselirat kat bakang tu....hehehehehe

Disaat Aku Mencintaimu by Dadali Band with Lyric's

 I love very much this song....terasa terawang2 di awangan melayan perasan....Lagu ni cam ade kene mengena ngan aku ke yang aku nak feeling nak mati bagai....terasa nak meraung2 kuat2....

LAYANNNN FEEL PEPAGI

Tuesday, 11 October 2011

Apala Ibu ni suka kacau Aqil tau!!!

hahahahaha..padahal kat tangan aku ni ade calculator ngan dwg2 yang berselerak cam nak pecah pale aku kira nak wat table dwg tp ade gak masa nak updet blog banyak2 arini...hahahhah...nak hilangkan stress la katakan...jgn plak nnt aku tersasul kat dwg tulis blog plak....nak bunuh diri ke apa!!!!!...hehehehe...

tetiba je teringat ade sekeping gambo ni muka Aqil xpuas hati bila aku snap gambo dia curik2...terkejut kot...hahhahaha..omelll gilerr....cium kat mulut ketat2 kang nak???sedap bau air liur tu....muahhhhh....jgnla marah ibu sayang.....nak amik gambo abg2 kamu tu mmg dah xreti diam la...diorang pn dah boring bila ibu pegang kamera doplohpatjam....skang turn kamu la kena buli ngan ibu ni.....lalalalalalala..

Alolololo...comeinya anak ibu ni bila marah....jgn la gitu sayang....lagi Aqil wat gitu lagi la ibu suka nak nyakat kamu.....

SAYANG AQIL BEBANYAK SANGAT....BANTAL BUSYUKKK IBU NI MEMALAM...SUKA SEPAK2 MUKA IBU KAMU NI BILA NAK SUSU....DANG...DANG....MAKA IBU KAMU NI BANGUN DENGAN MATA TERTUTUP TABAH BUAT SUSU SAMPAI 3 KALI SATU MALAM...SAMPAI SATU TAHAP IBU KAMU LAK SEPAK2 APAK KAMU SUH BANGUN PLAK BUAT SUSU...DANG..DANG.....LALU SAMBUNG TDO SAMPAI PAGI......LALALALALA

p/s : sambil updet blog sabil tekan calculator lalu siap dwg dengan jayanya...HOOOYEEYYY....aku kan mesin!!!! DANG!!!!

ba ba cak...Aqil a.k.a Mimit

Sedang asik membuat kje ni aku tetiba teringat dak cik Aqil tgh buat apa la dia ni..pagi td ibu ko ni gagah bangun pepagi siapkan bubur Aqil ni....wah mithalinya aku....sayangnya ibu kat Aqil ngan semua anak3 ibu..dah la susie ko je ade anak kat dunia ni.....lalalalalala.....


Marila layan video Aqil dak cik ni ye.....amik weekend aritu sebab susah sangat nak tdokan dia..aku cam nak pengsan...last2 aku amik video dia ni..suka giler ko tau ..melenting2....pastu aku tepuk2 tahap kuat ckit...tdo akhirnya...

video

Pasal Mimit tu aku suka panggil dia mimit xtau nape cam comelll lote je bunyik dia....bila aku panggil dia senyum meleret seperti merelakan ibu panggil dia ngan nama tu....Sayang banget sama budak ini...sayang xleh beli2 punya..sayang sampai ujung nyawa.....mulala nak emo ko ni susie..dah..dah...g buat kje...

-TATA-

En Faizal a.k.a Kaki Pancing

Salam, Morning uolss...hah selepas selesai membuat pelan2 tanah industri yang berlambak sampai aku nak termuntah meh aku nak lapangkan pale aku jap...bengong...sarap pn td cam xsempat kunyah pakai telan2 je...xputus mee goreng aku kot masuk dalam perut..pas nak laju lagi makan sambil minum air...(tu bukan stail aku okehh)..gile mati tercekik..ko bayangkan la satu department tu aku berdua je aku ngan bos aku...mmg la aku ni cam mesin....sadisss...Eh..eh..lari tajuk la...aku ni sebenornya nak mengumpat en Faizal ko ni haaa....arini dia g memancing lagi..aku rasa bulan ni je dia dah 2 kali g memancing...mulut aku ni dah xlarat okehh nak bebel2...buat luntur lipstik aku je...semalam aku suh dia amik roadtax kete yang expired sok tp muka dia cam xde perasaan...eh apsal lak org tua ni???..masa dia beli susu anak henpon dia bunyik..adik ipar aku call..apa kehalnya ni???bila aku tanya....

Isteri Solehah : Nape Amir call ayang tadi??
 Suami Soleh : Ermmm....
Isteri Solehah : Nak g mancing lagi la tu??????
Suami Soleh : Ala jap je xjauh pn Kat Sungai Kota....sebelum ayang balik keje sok ayang dah balik kay....(senyum kambing)
Isteri Solehah : Grrrrrrrrrggrrrr (mencuka trus xgeng sampai umah)

Alasan dia tu suwettt kan?? nak jaga hati aku dia kata dia akan balik  sebelum aku balik keje....mana nyerrr...slalu dia bagi alasan gitu malam kang dia baru balik..hangin x ko??? ni untung dia g memancing tempat dekat2 je selalu tu dia main pulau punya....semalaman xbalik umah...aku ni kan isteri solehah risau okehh dia kat tengah laut tu....ko rasa dia ade x pikir aku ni risaukan dia ke apa ke?? ke dia xingat aku langsung kat umah ni??...kadang2 tu aku call seharian xjawab...bayang kan aku ni yang cepat panik lagi gelabah ni kat opis cam cacing kepanasan risaukan laki memancing kat tgh laut ntah apa keadaannya mabuk laut ke??pening2 lalat ke?? ke tgh bersantai di tepian pantai ke???....baguskan en faizal ko slalu buat bini dia ni risau!!!

Dia kata dia ade group memancing dia,,adela lebih kurang 6 org siap collect yuran tu yang aku xthn dengo...duit tabung memancing katanya....hah!!!nampak gayanya slalu la dia turun laut keje sambilan jadik nelayan xbertauliah...Kadang tu saje je aku perli harap2 la balik ni dapat ikan wat lauk seminggu dua...hehehehhe dia gelak kerang busuk...ok..ok...yakinnya menjawab.....fine!!!..Bila balik je bila aku tanya 

Isteri Solehah : Yang mana ikannya??dapat banyak ke??
Suami Soleh : Ade tu dalam peti ais..
Isteri Solehah : Hah!!!! 2 ekor je...xkan la mancing satu hari suntuk dapat 2 ekor je???(besar tapak tangan aku ni je....) *pitam*

untung dia memancing dapat ikan pernah tu dapat ikan bilis je gayanya..aku cakap dia lain kali jgn bawak bali buat sakit hati tgk...huh....ko tau la dia buat bodo je....malas nak layan aku membebel doplohpatjam...xberbaloi okeh pada akumemancing lelama gitu hasil xde pemat dapat duit lagi kuar muka jgn cakap la dah cam adik badik org Nigeria tu..hitam legam...sampai aku kadang xkenal sape la ni muka itam sangat (auta xkan ko xkenal laki ko). Tp aku kadang leh gak tolak ansur ngan dia & aku cuba faham hobi dia tu walaupun kadang2 buat aku sakit hati je..ye la aku baru je nak ajak jenjalan ke tetiba dia kata nak g memancing..X menggigil badan ko!!!!...Klu aku la ko kasik la soploh hengget pn xnak aku memancing tu..mmg xmasuk dalam pale hotak aku okehhh..buat rentung muka jelita aku ni jek...bluwekkkk...tp klu ko kasik duit suh aku shopping xtdo malam okehhh nak tggu sok nya siap leh list lagi barang kat pale otak ko ni..hahahahha..ni plak hobi aku ko jgn pertikai...sama jek !!!


 Ni gambo mase dia g memancing kat Pulau Pisang ke apa ntah..aku lupa...dapat je ikan ni cecepat dia MMS aku..."Yang jgn jeles ek ayang dapat ikan besarr ni"...ehheheheh...suwettnya laki aku ni.....lempang kang.....tp bangga gak la aku....sayang pic ni...bukti dia bukan "memancing lain" okehh..ekekkekeke

Apa pun en faizal dia tetap kawan gurau senda gaduh sepak2 kaki tumbuk2 (manje) teman tdo aku tau!!!...so aku kena la redha segala apa yang ada padanya...Ya Allah tabahkan la hati ku...(^___^)

Ni kang petang ni klu dia balik aku xnak tanya dia dapat ikan bape ekor...cuma aku nak tanya bape banyak umpan yang dia humban kat sungai tu???...bijak x aku??....dah dah dah petang ni nak ajak en faizal ko ni beli bawang bilis..semua dah abisss....ok abiss sesi mengumpat kang raya mintak maaf cium kaki tangan semua.....

TATA..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...