Nuffnang

Thursday, 6 October 2011

Family Day At Lotus Desaru (Kota Tinggi)

Assalamualaikum,

 Walla...lama nya mak xupdet blog ni ek maklumla pembantu PM mmg gini...wakakkakakaka..sila muntah kuning skang!!!!...sejak2 ni bz ckit la aku ngan family day ngan xde moodnya ngan penatnya ngan sakit matanya...eh bape banyak ngan la...abaikan ...

Kali ni nak kongsi citer pasal aku g  family day opis aku minggu lepas (01-02/10/2011) kat Lotus Desaru Beach Resort Kota Tinggi. Kali ni berbeza la ckit dari thn2 yang lepas sebab dah bertahun2 buat di tempat  yang sama je so thn ni kira berubah angin la. Best la. Suasana berbeza paling ketara anak2 yang kegembiraan diluar batasan sebab banyak aktiviti air yang leh main kat situ..*pitam*. Buat selama 2 hari 1 malam disediakan sorang satu bilik chalet satu family satu bilik yang penting bilik mmg cantik dan sangat selesa tp yang aku kureng ckit apasal la dia buat tangga kat dalam bilik tu???maksudnya aku ade kerja tambahan la iaitu jadik bibik yang sentiasa bz memantau pergerakan anak2 yang naik turun tangga. * Pitam 2x* ermmm.. Nasib baik la ade bibik ke 2 heheheh en Faizal la....hahahahha...

Korang sediakan plastik sesiap ek sebab mmg banyak giler gambo takut korang loya ke pening tgk gambo aku ni bebanyak...lalalallalalala...Meh aku terangkan satu persatu sebabnya aku pn pening tgk gambo banyak sangat xtau nak terang yang mana satu nehhh.....haishhhh....

DAY 1 : PAGI

Cam berdosa lak klu amik gambo posing camni...ekekekekke..klu amik tu cam xleh tdo malam nak y\ulang balik mase tu...wakakakakaka..poyo gilerr...Layan kan je la...


Ni entrance masuk kat Lotus Desaru tu...aku leh lupa lak amik gambo ni...ni pn ehsan kengkawan aku ..macih ek...




 Masa ni pagi lagi sebab kitorang sampai awal lebih kurang 10.45am. Ramai yang masih lom sampai lagi sebab umah memasing jauh2 ni ko tau la Desaru ni kan terceruk tempat dia.Aku lak gerak dari umah mak kat Lok Heng so dekat je la nak sampai sini lebih kurang setengah jam je sebab aku kan anak solehah suh mak aku jaga Aqil tuk satu malam je. Aku xleh la nak bawak dak cik tu...ko gila!!!! aku bawak abg2 dia yang 2 org tu je pn cam jaga 10 org budak...hadoiiiyaiiii...ko tgk muka aku dah stress yang sebab ko pandang lagi sebelah tu apa..mainan yang pakai token2 tu!!!...makkkkkk Aiman & Ilman terus meluru kat situ xberganjak2 okehhh...Apak dia memula belikan token RM10..aku bisik ngan en Faizal cukup la tu...eh tetiba aku nampak muka en Faizal lagi kat kaunter beli token...ok la sabo lagi....eh skali aku tgk muka dia lagi....wahhh!!!!...aku dah start jeling2 manja, sepak2 kaki dia renungan tajam signal suh2 benti beli token...malas nak gaduh laki bini di khalayak ni ..mak malu nak.....Kopak mak apak ko dikerjakan Aiman & Ilman...sok klu adik ko Aqil tu dah baya2 korang ni tukar syiling kat mamak la gamaknya nak beli token....uwaaaaaaaaaaaaaaa....kejammmnya....

  DAY 1: LUNCH

Punya la seksa aku nak tggu waktu lunch hour ni...sebab duit aku dah banyak kopak kat mesin menan tu...merungut skali lagi...tp aku tgk en Faizal rilek je cam OKB...ermmm...kul 12.30pm baru kami dibenarkan masuk kat Ballroom tuk mengisi perut yang dah berkeroncong sebab xsempat nak breakfast kat umah mak td..aku kan super momma...hampehhh..

 Sebelum makan tu adela aktiviti ckit kat atas stage tu..ntah apa ntah main gelung tanpa pegang guna tgn..sila imagine..aku malas nak explain....dasar...hehehhe..tp seperti biasa la aku kan pasan cam retis..asik bergambo padahal anak bersepah sana sini...hahahahahaha..aku tu ha ujung skali belah kiri...ibu tabah tu...lalalala..


 Ni kat meja makan..Aiman & Ilman dah main2 pisau gerapu sudu semua..malu aku..dia buat cam pedang bersilat2..aku dah signal2 suh letak balik dah xreti bahasa isyarat semuanya...last2 aku biarkan je....cool kan aku..kang anak ko pecahkan pinggan mangkuk sila bayar...gadai apa yag leh gadai tu...hahahaha.. (p/s : suka lak gambo ni sayangnya Aqil xde lak.. xpe thn depan gerenti kamooo ikut sama my baby)


 Ada lagi muka gedik kami...biasala jakun baru 1st time family day jejauh gini...hahahhaha...dasar kampungan....


 Ilman sedia tuk berperang...hahahahha..muka aku muka dah xlarat nak marah..so redha lebih baik....walllaaaa...


DAY 1 : ROOM

 Pemandangan dari balcony bilik kami...J102..seb baik la aku dapat bilik tgkt 1 klu tgkt 5 maunya gigil pale lutut aku ni haaa...aku kan GAYAT tahap dewa kayangan...mmg aku xleh okehh tempat yang tinggi2 ni...rasa cam nak mati je...Aiman & Ilman ni suka la sebab leh gayut2 kat balcony tu aku pn xde la risau sangat klu jatuh pn bawah tu dah tanah..paling kurang pn benjol je apa ada hal....hahahahah....


 Masa ni mood budak ni ok lagi..skali bila dia dah boring ngan ramai orang dia bukak valume 30 pengsan ko....nak sembunyi mana...Ilman mmg xsuka tempat yang ramai2 ngan bisingh2 ni..dia takut ke apa ntah...bosan mak...en Faizal je la yang dukung dia kehulu hilir...aku???mau berketul lengan aku dukung dia....nehi..nehi...


 Comel je aku tgk dia ni..tp klu dah melalak hilang segala comel tu...huh..


Bersantai2 dalam bilik sambil tgk ASTRO..kelas ko ade ASTRO...hidup bebudak ni tgk CN je....aku malas..baring lagi best....
DAY 1 : PETANG

Selepas berehat2 dalam bilik aktiviti petang dimulakan pada pukul 4.30pm...mcm2 aktiviti la...best gak...


 Ni aku masuk sand castle..aku xbuat pn amik gambo je banyak...aku xkretip  okehh...maunya bukan jadik castle tp jadik rebanayam kot...hahahahah...dapat saguhati je..xpe la....just for fun je...T_____T


 Aiman masuk pertandingan MonkeyWalk...Memula tu mmg aku xde masukkan dia mana2 game pn sebab semua game start umor 6-12 thn...so Aiman x layak la..tetiba dah sampai waktu game xcukup org lak..haaa..apalagi Aiman jadik Pak Sanngup la...Chaiiyokkk...hepi je tgk anak masuk game sampai terlompat2 serupa mak monyet...sengal...


Sebelum game...rilek je main2 pasir sepak2..pastu kene mata budak belakang..terkebil2 bijik mata pedih pasir masuk mata...AIMAN!!!!!...don't...


 Masa aku sibuk main sand castle tu en Faizal menjalankan tugas dengan jayanya mengawal Aiman & Ilman mandi laut....sweeet je....semua lencun....aku perhati dari jauh je...aku kan panik orgnya...xnampa kelibat diorang je aku mulala gelabah cam kucing mati anak....last2 x concentrate aku nak main sand castle...hhahahaha..gila penakut...Suka je Ilman main pasir tu ...menan tu ntah sape punya dia rembat je...balik kang pulang ekk..


 Aiman sampai kecut2 main air..setahun sekali nak mandi laut pn susah..aku mmg xnak selalu bawak sebab aku ni takut air...leh x alasan tu....selfish....


 Tgk tu en Faizal bapa mithali sepanjang hayat...Caring je kan....ampu ckit....hahahahahaha...


 Rilek je Ilman dia lambung2 gitu...Ilman lak suka apak dia buat gitu....aku dari jauh dah seriau je...


 Suka lak tgk gambo ni....SUWEEETT je...


Sebelum kejadian mandi2 kat laut...ibu xnak basah2 okehh...




Gambar di atas adalah gambo2 gedik semata2..T_____T


DAY 1 : DINNER

Malam dinner kul 8.00pm..masuk je ballroom memula tu Ilman oke je..xsampai setengah jam dah melalak2 histeria takut org ramai ngan bunyi sound system dia yang kuat tu..tension mak ko...memula tu duk je kat meja dah amik pisau gerapu sudu semua main silat2...adehhhh...camno ni???


Masa ni aku dah duk sensorang cam ibu tinggal sebab Ilman dah melalak aku dah suh en Faizal bawak kuar je senang...kebetulan kat luar tu ade org tgk movie citer Tarzan...elok beno la tu...Aiman??cuba ko teka dia buat apa???klu betul xde hadiah tau...hahahahah...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tadaaaaa....

Aiman tdo sudahh...sabo je mak ko ni...dahpakai lelawa..masuk dewan je trus tdo..tau tggl je dalam bilik je...seb baik ibu ko ni budiman...hahahahaha...aku ingat Aiman je tdo dalam dewan tu rupanya ramai gak anak2 yang tdo dalam dewan tu..fuhhhh lega ibu ko..xla malu sangat.....sampai ke habis majlis dia tdo tanpa gangguan...hebat giler...siap mengigau lagi...tensionnn aku!!!...


DAY 2 : WATER PARK




Hari kedua pepagi subuh kul 6 aku dah gegar suh bangun awal sebab nak bekfes awal..aku lapo gilerr..hahahaha...pelahap....Ilman biasala mula buat drama nangis2 xnak bangunla..sejuk la....bikin panas okehh...pas je bekfes kul 8.00am tu sepatutnya ade sesi senamrobik..aku xjoin pn sebab Aiman & Ilman dah menggelupur nampak water park nak mandi...sila maafkan aku ye kengkawan...adoyaiii...so kitorang antara yang terawal mandi kat situ...aku dah gigil2 sejuk diorang rilek je..kulit biawak ke apa???...seronok gak tgk diorang main mandi2..suka tgk diornag happy aku pn happy gak....dalam 2 jam gak kitorang berendam dalam air ni...sampaikan Ilman kecut2 bibir kesejukan....hahahahha..nak sangat kan???hambikkkk!!!...

kitorang naik bilik kul 10.30am siap2 mandi semua nak check out balik..mmg sangat penat la tp happy sangat2 lebih2 lagi Aiman & Ilman. :)

Muka2 penat Aiman & Ilman tp puas bercuti secara percuma....hahahahah....seterusnya trus gerak balik nak g kawan aku kawen lak...gila padat jadual aku cam PM lak....wakakakakka....

p/s : seharian updet blog ni punya la panjang nak berceloteh..hah dah penat....puas hati dapat kongsi ngan kengkawan semua...


4 comments:

  1. i like la....smbil bace ttba suke sgsorng...

    ReplyDelete
  2. wah nmpk seronok budak2 tu :)

    ReplyDelete
  3. HAI BOBO..BUKAN SERONOK LAGI DAH CAM TERASUK XNAK BALIK...HAHAHAHA..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...